Καρύδια χονδρική Καρύδια χονδρική Καρύδια χονδρική

 

Το αγρόκτημα Γκόνου βρίσκεται στο Νομό Πέλλας, 15 χλμ έξω από την Αριδαία. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1975. Περνώντας από γενιά σε γενιά κατάφερε να κρατήσει την πατροπαράδοτη ποιότητα του χθες συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του σήμερα. Εκτείνεται σε 170 στρέμματα με 3500 καρυδιές διαφόρων ποικιλιών όπως Chandler, Franquette, Pedro, Serr. Με πολύ μεράκι και αγάπη μαζεύουμε τον καρπό από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τα μέσα Οκτωβρίου που ωριμάζει σταδιακά και ανάλογα με την ποικιλία.

Η συγκομιδή των καρπών γίνεται με το τίναγμα των δέντρων με δονητές κορμών ή άκρων ανάλογα με το μέγεθος τους. Οι γυναίκες μαζεύουν σε καλάθια τα πεσμένα καρύδια και στη συνέχεια γίνεται διαλογή. Αμέσως μετά οι καρποί αποφλοιώνονται σε ειδικά αποφλοιωτικά μηχανήματα και πλένονται  μόνο με νερό, χωρίς χλώριο. Ακολουθεί η αποξήρανση, που γίνεται στον ήλιο μέσα σε καλά αεριζόμενα τελάρα ή σε ξηραντήριο με θερμοκρασία 32-38C.

Εμπορευόμαστε χονδρικά όλες τις ποιότητες καρυδιών που προαναφέραμε. Δεχόμαστε παραγγελίες από όλη την Ελλάδα.  Θα είναι μεγάλη χαρά μας να σας γνωρίσουμε, να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας και να συνεργαστούμε. Θα βρείτε τις λεπτομέρειες επικοινωνίας για το αγρόκτημα γκόνου εδώ.